Eetstoornissen en de zorg

Werk jij als professional in de zorg en heb je te maken met eetstoornissen? Of heb je misschien vermoedens dat iemand misschien een eetstoornis heeft? 

We willen je hier handvatten te geven om als professional om te gaan met mensen die een eetstoornis hebben. Bij een ernstige eetstoornis is het altijd belangrijk dat diegene zo snel mogelijk gespecialiseerde zorg krijgt, maar jij kunt hier als professional ook een belangrijke rol in spelen. 

Op deze pagina vind je meer informatie over alle eetstoornissen en mogelijke comorbiditeit. 

 

Tips voor professionals

Wij denken hier met je mee als je te maken hebt in je werkveld met mensen met een eetstoornis. En we geven je tips als je vermoedens hebt van een eetstoornis, maar er nog geen diagnose is gesteld.

 

Deskundigheidsbevordering

Stichting Kiem organiseert verschillende soorten trainingen over vroegdetectie van eetstoornissen, begeleiding bij eetstoornissen, mogelijke comorbiditeit en dergelijke. Hier vind je meer informatie over het aanbod en onze agenda.

 

Ervaringsdeskundige steun

Stichting Kiem biedt ervaringsdeskundige steun aan mensen met een eetstoornis en hun naasten. Op deze pagina vind je alle relevante informatie en hoe dit aan te vragen.

 

Vind hulp in de regio

Onze helpfinder helpt je om de juiste hulp te vinden voor jouw patiënt.