NAE congres: ‘Eetstoornissen in Beweging’

Donderdag 21 november vindt het jaarlijkse congres van de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen plaats. Het NAE congres is een evenement voor professionals, naastbetrokkenen, ervaringsdeskundigen en anderen geïnteresseerden in het eetstoornissenveld.  

Het NAE congres vindt ditmaal plaats in de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle, met als thema ‘Eetstoornissen in Beweging’. Met dit thema staat de NAE stil bij de rol van beweging bij eetstoornissen en in behandeling. Daarnaast is er ook ruimte voor de symbolische interpretatie van het thema: interessante bewegingen en ontwikkelingen binnen het eetstoornissenveld komen ook aan bod tijdens het congres.  

Het dagprogramma bestaat uit verschillende onderdelen. Er zullen gastsprekers vanuit verschillende expertises zijn, zoals dr. Martie de Jong en drs. Karin Tobias. Daarnaast zijn er weer twee workshoprondes rondom verschillende thema’s, zoals het inzetten van beweging bij Family Based treatment en bij ervaringsdeskundigheid. Per ronde kunnen deelnemers zich voor één workshop inschrijven. Ook zijn er wetenschappelijke posters om je te informeren en inspireren over de onderzoeken rondom eetstoornissen. De dag wordt afgesloten met de uitreiking van de onderzoeksprijs en een borrel.  

Inschrijven voor het NAE-congres of meer informatie lezen kan hier.