Hulp

Je hebt je probleem gedeeld met iemand uit je omgeving. Nu is het tijd voor de volgende stap. Hulp zoeken en vragen. Dit kan eng voelen er toe leiden dat je dit al vaak hebt uitgesteld. Het kan dat je denkt dat je nog geen hulp nodig hebt. Het is belangrijk om nu door te zetten, ook al voelt dit eng. Wat is nou die volgende stap, en hoe zoek je professionele hulp? Soms zijn de wachtlijsten lang, wat kan je voor alternatieve hulp inzetten? Om deze zoektocht gemakkelijker te maken zetten wij alles op een rij. Wij vertellen wij jou hoe de vervolgstappen eruit zien en wat er bij elke stap komt kijken. Ook kan je via de help finder zien welke hulp er in jouw regio.

Zorgpad

Wanneer je er net achter bent dat je een eetstoornis hebt, kan dit overweldigend zijn. Er gaan waarschijnlijk tientallen vragen door je hoofd. Wat gaat er nu allemaal gebeuren? Wat voor soorten hulp zijn er? Wat nou als er geen plek is? Dat je met deze vragen rondloopt is heel normaal. Je bent niet alleen! Wij hebben hiervoor het zorgpad ontwikkeld, hierin staan welke fases er zijn. Bij iedere fase staat aangegeven wat je hier kan verwachten en waar je rekening mee moet houden. 

Bekijk hier het zorgpad

 

Wachten op hulp

Soms duurt het even voordat een behandeling start. Je wilt voorkomen dat je niet verder achteruit gaat. Er zijn meerdere mogelijkheden om deze periode te overbruggen. 

Je kan bijvoorbeeld naar een diëtist gaan. De diëtist kan je helpen om weer normaal eetpatroon te ontwikkelen. Of misschien heb je juist behoefte om met anderen die hetzelfde meemaken als jij te spreken. Hier zijn inloophuizen een goede oplossing voor. 

Ben jij benieuwd welke mogelijkheden er nog meer zijn om deze periode te overbruggen? 

 

Ervaringsdeskundige steun

Stichting Kiem werkt met ervaringsdeskundigen. Een ervaringsdeskundige is iemand die hersteld is van een eetstoornis en nu zijn ervaring inzet om anderen te helpen. Het kan heel fijn zijn om met iemand te praten die ook een eetstoornis heeft gehad. Elke eetstoornis is anders, maar er is altijd veel doorzettingsvermogen en kracht nodig om hiervan te herstellen. Een ervaringsdeskundige kan je ondersteunen in dit proces.

Ben jij geïnteresseerd in de ervaringsdeskundige steun die wij bieden? Lees dan hier verder!