Huisarts, zorgprofessional, diëtist of een andere professional? We geven je hier praktische adviezen.

Informatie voor professionals

Training: Eetstoornis herkennen en bespreekbaar maken

In deze training wordt de nadruk gelegd op het vroegsignaleren en bespreekbaar maken van een eetstoornis. De trainingen worden gegeven door ervaringsdeskundige professionals.

Meer informatie

Training: Eetstoornissen en autismespectrumstoornis

In deze training staat deze comorbiditeit centraal. Er wordt aandacht besteed aan het signaleren en het omgaan met patiënten met deze dubbele diagnose.

Meer informatie

Training: Begeleiden en ondersteunen van mensen met een eetstoornis

Deze training gaat in op wat jij kunt doen als professional als je te maken hebt met een eetstoornis. Ervaringsdeskundige professionals geven je een inkijkje in het hoofd van iemand met een eetstoornis.

Meer informatie

Agenda bijeenkomsten

Apr 05

Ouderbijeenkomst - EHBE

16:00 - 17:30 1 plek beschikbaar
Apr 05

Ouderbijeenkomst - EHBE

19:15 - 20:45 3 plekken beschikbaar
Apr 11

Ouderbijeenkomst - EHBE

19:15 - 20:45 5 plekken beschikbaar

Is het een eetstoornis?

We willen bijna allemaal wel gezonder eten, of afvallen. En we willen allemaal sporten en bewegen, of dat juist méér doen. Maar waar ligt de grens tussen gezond en ongezond? Wanneer spreek je van een eetstoornis?

Dat is best ingewikkeld. Veel mensen vinden het lastig om ontspannen om te gaan met eten. Of om tevreden te zijn met hun gewicht. Maar als je een eetstoornis hebt, is er meer aan de hand. Eigenlijk kun je alleen nog maar denken aan wel of niet eten. Het bepaalt alles dat je denkt en doet. Iedereen kan hier last van hebben: jongens en meisjes, kinderen en tieners, volwassen mannen en vrouwen.

Doe de test

Nieuws en ervaringen