Training voor docenten

Hoe eerder de eetstoornis gesignaleerd wordt, hoe sneller de juiste hulp gegeven kan worden en hoe groter de kans op herstel is. Maar een eetstoornis in een vroeg stadium herkennen is niet eenvoudig. Met deze training helpt Stichting Kiem docenten, mentoren en het zorgteam hierbij.

Meer informatie of een offerte aanvragen? Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welke soorten eetstoornissen zijn er? Wat zijn de onderliggende problemen die ze kunnen veroorzaken? En wat kun je doen als je vermoedt dat een leerling een eetstoornis heeft? Tijdens deze training bieden we docenten, mentoren en het zorgteam informatie en praktische tools om eetstoornissen te herkennen bij leerlingen en ze bespreekbaar te maken in de klas of met de desbetreffende leerling. De training wordt gegeven door een ervaringsdeskundige trainer. De inzet van ervaringsdeskundigheid zorgt voor herkenning en begrip bij de docenten, de mentoren en het zorgteam. Want wie weet er nu beter hoe het is om een eetstoornis te hebben, dan iemand die hier zelf van is hersteld?

Doel van de training
Docenten, mentoren en het zorgteam weten (onderliggende problemen van) eetstoornissen te herkennen en bespreekbaar te maken.

De opzet
Hoelang de training duurt, ligt aan de vorm waarvoor wordt gekozen:

  • Seminar: Dit seminar duurt 60 tot 90 minuten. Er komen verschillende soorten eetstoornissen aan bod. De focus ligt op het verstrekken van informatie en het geven van meer inzicht.
  • Training in een dagdeel: Deze training duurt drie uur. Naast het verstrekken van informatie en het geven van inzicht, is er ook ruimte voor interactie en ga je zelf aan de slag met de gesprekstechnieken.
  • Training in twee dagdelen: Deze training duurt zes uur (of twee keer drie uur). Naast het verstrekken van informatie en het geven van inzicht, is er ook ruimte voor interactie en ga je zelf aan de slag met gesprekstechnieken. Daarnaast diepen we ingebrachte casuïstiek verder uit. Tot slot wordt er extra aandacht besteed aan de verschillende motivatiefasen van een persoon met een eetstoornis en hoe daarmee om te gaan.

Deze training kan op aanvraag in-company worden uitgevoerd. Voor meer informatie of het aanvragen van een offerte kan het onderstaande formulier worden ingevuld. De coördinator van het programma voor scholen neemt dan snel contact met je op.