Boek: Over leven met ARFID

In het nieuwe boek ‘Over leven met ARFID’ van Rita Maris komen zowel professionals als ervaringsdeskundigen aan het woord over ARFID. In Nederland hebben naar schatting duizenden kinderen en volwassenen ARFID (Avoidant/Restrictive Food Intake Disorder – Vermijdende/ restrictieve voedselinnamestoornis).

ARFID houdt in dat er te weinig en/of zeer selectief wordt gegeten vanwege verminderde interesse in eten, gevoeligheid voor de sensorische kenmerken van eten, of wanneer er irrationele gedachten over het eten van bepaald voedsel zijn. Het onderzoek naar deze stoornis is nog in volle gang en veel is nog onbekend. Naasten en zorgverleners zitten regelmatig met de handen in het haar en kunnen vaak rekenen op onbegrip voor wat anderen alleen maar als ‘kieskeurigheid’ of verwend gedrag zien. Zij hebben behoefte aan zowel professionele informatie en adviezen als aan erkenning en herkenning door lotgenoten.

De combinatie van professionele informatie en ervaringsverhalen in ‘Over leven met ARFID’ biedt iedereen die te maken heeft met ARFID een schat aan informatie, herkenning en tips.

Wil je meer lezen over het boek? Dat kan hier.