Corona maakt urgentie tot samenwerking in de regio Utrecht en Flevoland extra zichtbaar

De impact van eetstoornissen is groot. Door de lockdown komen de problemen bij eetstoornis problematiek ook in de regio Utrecht en Flevoland nadrukkelijk in beeld. Bij het herstel van een eetstoornis zijn vaak meerdere hulpverleners betrokken die elkaar nodig hebben om tot een geschikte oplossing te komen. Dan moet je elkaar wel weten te vinden. K-EET stimuleert de expertise netwerken in de regio. Deze expertise netwerken hebben als doel betere zorg te leveren.   

Voor de regio Utrecht en Flevoland is deze samenwerking binnen het werkveld eetstoornissen in februari van start gegaan. Een kerngroep brengt de partners binnen het netwerk in beeld en gaat met concrete opdrachten aan de slag. Extra scholing voor zorgprofessionals, bijvoorbeeld in ziekenhuizen, overbrugging van wachttijden in samenwerking met behandelaren, in de regio behandeling bij comorbiditeit bieden en meer samenwerking tussen basis GGZ en specialistische GGZ zijn enkele voorbeelden.

Wil je dat wij u als zorgverlener informeren over onze ontwikkelingen ten aanzien van eetstoornissen in de regio Utrecht en Flevoland? Stuurt u dan een mail naar Clarine Corstens, clarinecorstens@burobasta.nl . U bent ook van harte welkom om mee te doen in onze actiegroepen gericht op het verbeteren van de zorg.

Meer informatie over het werk van K-EET? Klik dan hier!
Heb je vragen over K-EET? Mail naar keet.aanpak@gmail.com.