Eating Disorders Awareness Week

Eating Disorders Awareness Week is er om meer bekendheid rondom eetstoornissen te creëren, waarbij dit jaar eetbuistoornis centraal staat.

Beat is een campagne gestart om bekendheid rondom eetbuistoornis te creëren. De campagne vertegenwoordigt de ervaringen van mensen met eetbuistoornis en laat zien dat het hebben van eetbuistoornis vaak nog veel schaamte oproept, terwijl er relatief veel mensen lijden aan deze stoornis. Beat laat in de campagne zien dat één op de 50 mensen in de UK eetbuistoornis heeft en het niet altijd serieus genomen wordt of niet herkend wordt in de omgeving. Vandaar de naam van de campagne: #YouMightKnowMe.

Lees hier meer over Eating Disorders Awareness Week en de campagne #YouMightKnowMe.

Hulplijn WEET

Heb jij behoefte om met een ervaringsdeskundige te praten? De hulplijn van WEET staat voor je klaar. Bij WEET zijn er ervaringsdeskundigen op het gebied van verschillende soorten eetstoornissen en ook zijn er speciale uren voor naasten. Op de woensdagavond in de even weken is er van 20-21 uur een ervaringsdeskundige eetbuistoornissen aanwezig. WEET biedt ook de mogelijkheid om buiten de vaste tijden een belafspraak te maken.

Bekijk hier de volledige agenda om te zien wanneer WEET bereikbaar is.