Esti herstelde van een eetstoornis en helpt hier nu anderen mee

Esti: ”Ik genoot van mijn tienerjaren toen ik de eetstoornis tegenkwam, of eigenlijk; dat de eetstoornis mij opzocht. Ik stond volop in het leven, genoot van alles wat op m’n pad kwam en niets hield me tot nu toe daarin tegen. Een sociale, spontane meid en een vriendengroep om me heen bij wie ik mezelf kon en mocht zijn. Eten was er gewoon; ik at waar ik trek in had en schoof aan tafel zonder daarbij na te denken.”

In de blog ‘mijn verhaal’ vertelt Esti meer over haar eetstoornis. Waar kwam de eetstoornis vandaan? Wat gebeurde er en hoe ging Esti hier mee om? Lees hier het verhaal van Esti.

Diepgewortelde pijn, verdriet en schaamte kwamen naar het oppervlak. Eindelijk was dit bespreekbaar en mocht ik dit delen en voelen, waardoor ik de inzet van de eetstoornis steeds minder nodig bleek te hebben.

Esti werkt als ervaringsdeskundige bij stichting Kiem en heeft daarnaast haar eigen praktijk waar ze mensen met een eetstoornis helpt tijdens herstel. Als ervaringsdeskundige heeft Esti een specialisatie in de sport, welke ze inzet bij cliënten om van (obsessieve) beweegdrang te herstellen. Op haar site www.estihelpt.nl kan je meer over Esti haar ervaring met een eetstoornis lezen en zie je hoe Esti te werk gaat. Ook staan hier blogs over verschillende onderwerpen die met een eetstoornis te maken hebben.