‘In de Corona-kreukels’ zoomt in op mentale gezondheid jongeren tijdens coronacrisis

Over de mentale gezondheid van jongeren wordt veel gezegd en geschreven, “maar je hoort ze zelf niet”, zegt presentator Jurre Geluk in De Nieuws BV. Daar maakt In de Corona-kreukels verandering in. In het nieuwe programma van BNNVARA gaat Jurre Geluk bij jongeren langs. “In talkshows wordt wel genoemd dat het slecht gaat met jongeren, maar er is nog geen één keer vanuit de jongeren zelf verteld hoe het is, vanuit hun slaapkamer waar ze iedere dag zitten.”

Het programma schetst het portret van een aantal jongeren tussen de 12 en 20. Daarbij wordt ingezoomd op wat de jongeren missen, wat er misgaat en welke schade er door de coronacrisis is aangericht in hun leven.

Jongeren hebben anderen nodig om op ontdekking te gaan, zegt Geluk, naar zichzelf en je plek in de maatschappij bijvoorbeeld. Geluk: “We gaan bijvoorbeeld langs bij Isabella. Haar ouders liggen in scheiding en zij zit vooral op haar kamer veel te tekenen. Ze kan niet bij vrienden langs om te reflecteren en ze moet het allemaal dus maar zelf doen. Daardoor staat de tijd echt stil.”

Wil je meer lezen over ‘In de Corona-kreukels’? Dat kan hier!

Liever meteen kijken? Ga hier naar de afleveringen.