Leontienhuis Huisartsensymposium op 19 mei

Na twee succesvolle huisartsensymposia, organiseert het Leontienhuis ook dit jaar weer het Leontienhuis Huisartsensymposium, met als thema: Diagnostiek en vroegsignalering van Eetstoornissen. Het is dit keer digitaal. Op 19 mei 2021, van 18.45 tot 21.45 uur.

Speciaal voor huisartsen

Het Leontienhuis Huisartsensymposium is een initiatief van een ervaringsdeskundige moeder, samen met een aantal huisartsen, in samenwerking met het Leontienhuis. Huisartsen zien met enige regelmaat patiënten met een eetstoornis op het spreekuur. De diagnose vroeg stellen is essentieel voor het verdere beloop van het ziektebeeld. Toch blijkt vaak dat het bij een groot deel van de huisartsen ontbreekt aan praktische en toepasbare kennis.

Deskundige sprekers

Tijdens het Leontienhuis Huisartsensymposium gaan we deskundigen dieper in op de problematiek rondom eetstoornissen. De twee prominente sprekers: zijn Drs. Annemarie van Bellegem, kinderarts toegelegd op eetstoornissen, en Prof. dr. Annemarie van Elburg, kinder- en jeugdpsychiater, hoogleraar klinische psychopathologie. Gevolgd door een interessante paneldiscussie met ervaringsdeskundigen en sprekers. En natuurlijk maak je ook kennis met de oprichtster van het Leontienhuis, Leontien Zijlaard-van Moorsel.

Informatie en aanmelden

Interesse? Klik hier voor meer informatie of om je direct aan te melden. Let op: deze bijeenkomst is speciaal bedoeld voor huisartsen.

Klik op de flyer om deze in het groot te bekijken.