Maak kennis met onze nieuwe collega Lieke

Lieke werkt sinds kort als programmamedewerker binnen het programma voor scholen. Voorheen heeft Lieke 10 jaar lang als producer in de reclamewereld gewerkt, en heeft nu de switch gemaakt naar de zorg. 

 Welkom in ons team Lieke! Kan je iets vertellen over jouw werkervaringen en de switch naar Stichting Kiem?

De afgelopen 10 jaar ben ik werkzaam geweest als producer in de reclamebranche. Hierbij droeg ik zorg voor de productie van TV commercials van A tot Z. Van research naar de juiste regisseur, het maken van begrotingen, het organiseren van cast en crew voor de draaidag en het plannen van de edit & geluidsafwerking tot financiële afhandeling. 

Na een lange periode binnen deze branche miste ik het om ook op maatschappelijk niveau bij te dragen. Omdat ik zelf hersteld ben van een eetstoornis, had ik behoefte om vanuit die invalshoek iets voor anderen te betekenen. 

Ik volgde Stichting Kiem al een tijdje, toen ik de vacature voor programmamedewerker voorbij zag komen. Ik dacht; dit is echt the best of both worlds. Binnen deze functie kan ik mijn productionele skills inzetten, én iets betekenen voor de preventie van eetstoornissen. 

Wat zijn jouw werkzaamheden binnen Stichting Kiem?

Bij Stichting Kiem werk ik nu als programmamedewerker in het programma voor scholen. Ik zorg ervoor dat alles organisatorisch strak verloopt. Ik houd me vooral bezig met de planning, het organiseren van de workshops, evaluaties vanuit scholen en trainers en met aquisitie van nieuwe scholen. 

Naast je werkzaamheden bij Stichting Kiem ben je vrijwilliger bij WEET, wat houdt dit in?

Bij WEET ben ik 1,5 jaar geleden aan de slag gegaan als vrijwilliger en ondersteun ik de telefonische hulplijn. Mensen maken gebruik van de hulplijn als ze bijvoorbeeld zelf een eetstoornis hebben en behoefte hebben aan een gesprek, maar ook naasten die met vragen zitten of hun verhaal kwijt willen bellen de hulplijn. De hulplijn is er ook voor wanneer iemand een eetstoornis vermoedt bij zichzelf of iemand anders. Dit doe ik één keer in de week.