Ouderbijeenkomsten – EHBE

Vanuit Stichting Kiem bieden wij ouderbijeenkomsten-EHBE (Eerste Hulp Bij Eetstoornissen). Speciaal voor ouders van kinderen met een eetstoornis. 

In de ouderbijeenkomsten wordt ervaringsdeskundige eerste hulp (geen behandeling) geboden ter ondersteuning aan ouders. De ouderbijeenkomst is een serie van 3 bijeenkomsten en richt zich op het delen van informatie en verkrijgen van inzicht. Daarnaast word je wegwijs gemaakt in de keten van zorg. De volgende onderwerpen komen tijdens de bijeenkomsten aan bod:

Ouderbijeenkomst thema’s

  • Contact maken
  • Leren over de eetstoornis
  • Onderscheid maken tussen de eetstoornis en mijn kind
  • Emoties (h)erkennen
  • Omgeving betrekken en hulp inzetten
  • Liefdevol begrenzen

De bijeenkomsten zijn ontstaan vanuit een samenwerking tussen Stichting Kiem en Altrecht Eetstoornissen Rintveld. In deze samenwerking bundelen we expertise en ervaring om ouders in de voorfase middels ervaringsdeskundigheid zo goed mogelijk te informeren en ondersteunen.

Praktische informatie

De bijeenkomsten vinden online plaats en zijn verdeeld over drie sessies 

Deelname kost 50 euro voor de drie sessies samen.

We hebben de kosten bewust laag gehouden. Ons doel is om een ondersteunende en inclusieve omgeving te bieden waarin alle opvoeders de kans krijgen om deel te nemen en te profiteren van deze waardevolle bijeenkomsten. Daarom hebben we een code beschikbaar gesteld voor opvoeders voor wie het bedrag een obstakel is: met de code EHBE2024 kun je gratis deelnemen. Gebruik je deze code bij je aanmelding, dan neem je kosteloos deel.  

We hopen jullie binnenkort te verwelkomen! 

Aanmelden kan via onderstaand formulier. 

Deze bijeenkomsten zijn vooral voor ouders/verzorgers van kinderen met anorexia en boulimia. Heeft jouw kind andere problematiek? Neem dan contact op via ons contactformulier om te kijken welke vorm van steun bij jou past. 

Bijeenkomsten

augustus1

Eerste Hulp Bij Eetstoornissen

+
19:15
-
20:45
Online
augustus14

Eerste Hulp Bij Eetstoornissen

+
19:15
-
20:45
Online
augustus20

Eerste Hulp Bij Eetstoornissen

+
19:15
-
20:45
Online