Novarum, Centrum voor eetstoornissen en obesitas ontvangt TOPGGz-keurmerk

Goed nieuws! Novarum, Centrum voor eetstoornissen en obesitas, heeft het TOPGGz-keurmerk ontvangen. Zij krijgt dit keurmerk voor de behandeling van eetstoornissen. 

Novarum biedt doelmatige en effectieve behandelingen, vanuit een cognitief gedragstherapeutisch behandelkader, voor volwassenen met anorexia nervosa, boulimia, eetbuistoornis, vermijdende eetstoornis (arfid) en voor cliënten met zowel een eetstoornis als ernstige obesitas.

TOPGGz kent het keurmerk toe aan topklinische afdelingen die kunnen aantonen dat zij zeer gespecialiseerde patiëntenzorg combineren met het ontwikkelen van nieuwe behandelmethoden, wetenschappelijk onderzoek en structurele kennisoverdracht. Deze afdelingen (expertisecentra) bieden uitkomst voor patiënten met ernstige, complexe en/of zeldzame aandoeningen, die onvoldoende resultaat hebben van een behandeling in de specialistische (tweedelijns) geestelijke gezondheidszorg.

Aan toekenning van het keurmerk gaat een uitgebreide procedure vooraf, waarin de afdeling wordt getoetst op strenge criteria op het gebied van hoog specialistische en innovatieve patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek, opleiding en onderwijs. De toetsing wordt uitgevoerd door een onafhankelijke, landelijke commissie.

Benieuwd wat TOPGGz voor Novarum betekent? Dit lees je hier.