TOPGGz-keurmerk Eetstoornis Experts Netwerk

Goed nieuws! De samenwerkende zorgprogramma’s eetstoornissen van Youz, PsyQ en Emergis hebben het TOPGGz keurmerk ontvangen. Deze 3 zorgpartijen hebben hun krachten gebundeld in het Eetstoornis Experts Netwerk (ÉÉN). Ze bieden in één zorgprogramma eetstoornissen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Voor het eerst is hiermee een netwerk gecertificeerd waarin meerdere instellingen participeren. 

TOPGGz kent het keurmerk toe aan topklinische afdelingen die kunnen aantonen dat zij zeer gespecialiseerde patiëntenzorg combineren met het ontwikkelen van nieuwe behandelmethoden, wetenschappelijk onderzoek en structurele kennisoverdracht. Deze expertisecentra bieden uitkomst voor patiënten met ernstige, complexe en/of zeldzame aandoeningen, die onvoldoende resultaat hebben van een behandeling in de specialistische (tweedelijns) geestelijke gezondheidszorg.

De Eetstoornis Experts van Youz, PsyQ en Emergis werken samen in een supraregionale netwerkaanpak om zo de beste zorg aan  jongeren en volwassenen met eetstoornissen te kunnen bieden. De netwerkaanpak is een bundeling van kennis en behandelkracht in één zorgprogramma eetstoornissen, waarbij  de samenwerking is geënt op een levensloopprogramma benadering. Zowel in leeftijd (jeugd en volwassenen en tevens een transitiegroep) als ook van ambulant naar klinisch. ÉÉN bestaat uit een team van deskundigen op het gebied van eetstoornissenzorg. Onze deskundigen zijn er voor klinische, groeps- en individuele behandelingen van kinderen, jongeren en volwassenen met de meest complexe eetproblematiek.

Benieuwd wat TOPGGz voor Eetstoornis Experts betekent? Dit lees je hier.