Uitreiking Appeltjes van Oranje 2021

Op 1 juni 2021 is het zover, de uitreiking van Appeltjes van Oranje. Realcovery Inloophuis en Ixta Noa zijn genomineerd voor de Appeltjes van Oranje van het Oranjefonds! Beide organisaties zetten zich in voor mensen met een eetstoornis en hun naasten. Jij kunt de uitreiking op 1 juni online bijwonen! 

Begin januari kon het publiek tijdens de Stemtiendaagse stemmen op de veertig Nederlandse projecten. Ruim 60.000 mensen brachten een stem uit. Het thema van de Appeltjes van Oranje 2021 is Mentale Kracht. Het kan iedereen overkomen: opeens belemmert je mentale gezondheid jou om mee te doen in de samenleving. Bijvoorbeeld omdat je je depressief voelt, een eetstoornis of dwangneurose hebt of kampt met paniekaanvallen. Hoe waardevol is het dan als iemand je helpt erbovenop te komen? Iemand die géén professionele zorgverlener is.

Op 1 juni worden live de drie winnaars bekend gemaakt van een Appeltje van Oranje 2021. Ieder jaar reikt Koningin Máxima deze prijs uit op Paleis Noordeinde. Jij kan online mee kijken naar deze bijzondere uitreiking! Via een liveverbinding zie je de twaalf genomineerden en wordt er af en toe geschakeld via een videoverbinding naar hun achterban, verspreid over heel het land.

Wil je meer weten over de Appeltjes van Oranje of zien hoe je de live uitreiking kan bijwonen op 1 juni? Dat kan hier!