Zomervakantie en Eetstoornissen: Stichting Kiem biedt ondersteuning voor naasten

In aanloop naar de zomervakantie organiseert Stichting Kiem themabijeenkomsten voor naasten van iemand met een eetstoornis. Verspreid door heel Nederland worden dertien bijeenkomsten gehouden in juni en juli, met een online sessie op 3 juli voor wie niet persoonlijk aanwezig kan zijn bij één van de dertien fysieke bijeenkomsten.  

Terwijl velen uitkijken naar ontspanning en plezier tijdens de zomer, kan deze periode extra uitdagend zijn voor mensen met een eetstoornis. Veranderingen in de dagelijkse routine, minder controle en andere eetmomenten kunnen spanning veroorzaken en de symptomen van de eetstoornis verergeren. Hoe kunnen naasten hiermee omgaan?  

Stichting Kiem begrijpt deze uitdagingen en biedt daarom ondersteuning aan naasten van mensen met een eetstoornis. Tijdens deze bijeenkomsten wordt besproken hoe zij kunnen helpen toe te werken naar een ontspannen zomervakantie. Ervaren trainers en vrijwilligers van Stichting Kiem delen inzichten over de werking van eetstoornissen en de impact van de zomervakantie hierop, evenals praktische tips en handvatten.  

De bijeenkomsten vinden plaats van 19.30 uur tot 21.30 uur en bieden een waardevolle gelegenheid om kennis op te doen en ervaringen te delen. Aanmelden voor een bijeenkomst kan hier. De inschrijving sluit vier dagen voorafgaand aan de bijeenkomst.

Dinsdag 4 juni      Emergis      Kloetinge 
Donderdag 6 juni      Prolis       Nijmegen 
Maandag 10 juni      Realcovery Inloophuis      Weerselo 
Dinsdag 11 juni      Amarum      Warnsveld 
Donderdag 13 juni      meRecovery      Zeist 
Maandag 17 juni      GGzE      Eindhoven 
Dinsdag 18 juni      Cuidate / Juntos      Zwolle 
Woensdag 19 juni      Dalisay Recovery      Medemblik 
Donderdag 20 juni      Praktijkhuis Inspiration      Hoofddorp 
Dinsdag 25 juni      Stichting JIJ      Rotterdam 
Woensdag 26 juni      Accare      Haren 
Donderdag 27 juni      Youz      Maastricht 
Woensdag 2 juli      Ixta Noa      Leeuwarden 
Woensdag 3 juli      Online bijeenkomst      Thuis