Het zoontje van Lotte eet dingen die normaal niet door mensen gegeten worden

In het Leidsch Dagblad vertelt Lotte over haar zoontje die dingen eet die normaal gesproken niet door mensen worden gegeten. Hij lijdt aan de eetstoornis pica. Lotte: ”Bij het schoonmaken van zijn kamer vind ik afgekauwde wattenstaafjes, propjes papier uit zijn leesboekjes en plastic deksels.”

Hij was zo trots als een pauw toen zijn babyledikant werd vervangen door een grote mensenbed. Zijn slaapkamer werd omgetoverd tot stoere jongenskamer met dito kussens. Vier maanden later treft moeder Lotte de vulling van een sierkussen. Het is het begin van een lange weg om te ontdekken dat haar zoon leidt aan de eetstoornis pica.

„Wanneer hij lekker met zijn speelgoed zat te spelen, merkte ik wel dat hij veel in zijn mond stopte. Ik dacht dat het een beetje bij de leeftijd hoorde. Toen hij bijna drie jaar was, ging hij steeds meer op zijn kleding kauwen. De randen van zijn sokken waren favoriet. Hij trok steeds aan de draadjes, die daardoor langer werden. Daarna beet hij ze door en stopte het als een bolletje in zijn mond. Ik bleef maar uitleggen en waarschuwen dat het gevaarlijk was, en dat hij het niet mocht doen.”

Benieuwd naar het hele verhaal van Lotte over haar zoontje met de eetstoornis pica? Klik dan hier!

Wil je meer weten over de symptomen en gevolgen van pica? Lees hier ons artikel over ‘andere eetstoornissen’. 

 

Lees ook