Nieuw boek met 35 inspirerende verhalen over eetstoornis herstel

Eetstoornistherapeut Charlie Paludanus schrijft ontwapenend eerlijke en taboedoorbrekende verhalen om mensen die met eetstoornissen kampen een hart onder de riem te steken. Onlangs verscheen haar bundel ‘Een emmer kots in de kast’ met 35 spraakmakende verhalen over leven met eetbuien en boulimia. Paludanus is ook ervaringsdeskundige en ontwikkelde de LEVEN-methode waarmee ze mensen met eetstoornissen begeleidt naar een vrij leven.

Charlie Paludanus, bekend van zelfhulpboek Bevrijd jezelf van eetbuien & boulimia blogt al jaren over hoe je kunt herstellen van eetstoornissen. Dit leverde zoveel mooie reacties op dat ze besloot met een tweede boek te komen: Een emmer kots in de kast. Hierin vertelt ze openhartig in een column-achtige stijl over eetstoornissen en hoe ze ooit zelf van haar eigen eetstoornis kwam.

In haar nieuwe boek neemt Paludanus je op openhartige wijze mee. “Wat is het allerergste waar ik me zo voor schaamde dat ik het lang voor me heb gehouden? Ik had een emmer kots in de kast. Een wat? Ja, getverderrie, ik moet er zelf ook niet meer aandenken: een emmer kots. Wel met een vuilniszak erover hoor”, aldus Paludanus. Haar grootste schaamte delen bleek veel ontroering en herkenning op te roepen.

“Toch maar gaan lezen, terwijl ik het onderwerp eigenlijk probeer te mijden. Mijn boulimia is een groot geheim, en ik schaam me voor de vele dingen die ik daarvoor heb gedaan en nog steeds doe. Maar dit boek was voor mij een enorme opluchting,” aldus een lezer.

Zo vormt deze bundel een boek over vrij leren leven en eten waarin niets onbesproken blijft. Met titels als ‘Gooi die weegschaal het raam uit’ en ‘Dat stomme perfectionisme’.

Lees meer over dit boek of bekijk het inkijkexemplaar