Pointer uitzending: In de greep van anorexia

Op 24 mei is de POINTER documentaire ‘in de greep van anorexia’ uitgezonden op NPO 2. Pointer onderzoekt hoe het in Nederland met de anorexiazorg is gesteld. Hoe kan het dat jongeren met anorexia nervosa soms eerder in het ziekenhuis belanden dan in een behandelcentrum? En hoe kunnen we dit in de toekomst voorkomen?

De anorexiazorg in Nederland loopt over. Het aantal jongeren met een eetstoornis lijkt sinds corona fors toegenomen, terwijl jongeren nu al vaak maanden moeten wachten op een behandeling. Er zijn verhalen van jongeren met anorexia nervosa die eerder in het ziekenhuis belandden dan in een behandelcentrum. Zo ook de 23-jarige Mélanie. Ze lag zeven weken lang in het ziekenhuis met een levensbedreigend laag gewicht te wachten op een plek in een kliniek. Behandeling had ze toen nog maar amper gehad.

Bekijk de documentaire van Pointer ‘In de greep van anorexia’ hier

EHBE-informatiebijeenkomst

Naar aanleiding van deze Pointer uitzending en andere media-aandacht voor het onderwerp eetstoornissen, organiseert stichting Kiem online tweedaagse EHBE(Eerste Hulp Bij Eetstoornissen)-informatiebijeenkomst voor ouders van kinderen met een eetstoornis die zich in de voorfase bevinden. Dit is de fase waarbij nog geen specifieke professionele hulp en behandeling is gestart (wachttijd).

Wil je meer weten over de EHBE-informatiebijeenkomst? Dat kan hier!