Proud2Bme komt met Proud Podcast

Proud2Bme lanceert Proud Podcast! Proud2Bme is een online community in Nederland en België voor mensen met een eetstoornis en heeft nu ook een eigen podcast. Naast het schrijven blogs, reageren op forumberichten en begeleiden van chats, zullen de ervaringsdeskundige redacteuren vanaf nu ook in gesprek gaan met elkaar én met gastsprekers via de podcast.  

Blogs, video’s, social mediacontent; Proud2Bme wil op zoveel mogelijk manieren mensen met een eetstoornis informeren, inspireren en motiveren om voor herstel te gaan. Via de podcast is er de gelegenheid om binnen de redactie en met de gasten dieper in te gaan op bepaalde onderwerpen rondom eetstoornissen. Luisteraars kunnen via alle Proud2Bme-kanalen suggesties doen voor onderwerpen en vragen stellen die tijdens de opname worden behandeld. De Proud Podcast start met een seizoen van acht afleveringen.

Aflevering 1

In de eerste aflevering gaat het over afvallen en fit worden na een eetstoornis. Ze zeggen wel eens dat als je een eetstoornis hebt gehad, je nóóit meer op dieet kan. Is dat echt waar? Hoe zit het met afvallen of fitter worden na een eetstoornis? En wat betekent fit en gezond zijn eigenlijk? Voor deze eerste aflevering nodigde Proud2Bme redactielid Irene de diëtist en ervaringsdeskundige Queeny Borgman van IAmStuffed.nl uit en bespraken ze deze vragen. Ook voor wie nog middenin een eetstoornis zit of gevoelig is voor eetproblematiek is dit een Proud Podcast waar een hoop nuttige en waardevolle informatie wordt besproken.

Via https://anchor.fm/proud2bmenl is de podcast te vinden, inclusief de link naar verschillende streamingsdiensten. Iedere 5-6 weken komt er een nieuwe podcast online. De podcasts zijn met beeld te bekijken op het YouTube kanaal van Proud2Bme.

 

 

 

 

Lees ook