Maak kennis met onze nieuwe collega Femke
Wij verwelkomen onze nieuwe collega Femke in ons team! Femke is sinds deze maand werkzaam als Programma Specialist binnen Stichting Kiem. Wij stellen haar graag aan jullie voor.
Welkom bij Stichting Kiem Femke! Kan je ons wat meer over jezelf en jouw ervaringen vertellen?
Dankjewel! Al heel wat jaren geleden ben ik afgestudeerd als psycholoog. Ik studeerde psychologie in Groningen en heb daar een promotieonderzoek gedaan naar hypochondrie. Hierna ben ik nog een tijdje als onderzoeker aan de slag gegaan, en ben ik uiteindelijk als freelance docent gaan werken bij diverse psychologie opleidingen. Na een tijdje miste ik het cliënten contact in mijn baan als docent. Ik heb lang nagedacht wat écht bij mij zou passen. Ik heb altijd een interesse gehad voor eetproblematiek en heb zelf altijd een moeizame relatie met eten en mijn lichaam gehad. Door mijn eigen ervaring en interesse in dit onderwerp ben ik zeven jaar geleden Voeding & Diëtetiek gaan studeren. Na deze studie heb ik een eigen praktijk opgericht waar ik zowel mijn ervaring als psycholoog, diëtist én ervaringskennis inzet om anderen te ondersteunen die worstelen met hun relatie met voeding en hun lichaamsbeeld. Daarnaast heb ik ook een boek geschreven over intuïtief eten en zelfwaardering : Bite Me.
Je gaat aan de slag als Programma Specialist bij Stichting Kiem. Wat houdt dit in?
In mijn functie als Programma Specialist ben ik samen met de Programma Manager verantwoordelijk voor de inhoud, de doorontwikkeling en de kwaliteit van onze drie programma’s. Ik ga contact leggen met stakeholders en ga proberen mooie samenwerkingen op te zetten in het werkveld. Wat ook erg leuk is, is dat ik met mijn achtergrond als onderzoeker enorm geïnteresseerd ben in het zoeken van relevante wetenschappelijke ontwikkelingen en inzichten die aansluiten bij de programma’s van Stichting Kiem.
Wat maakt werken bij Stichting Kiem voor jou interessant?
De vacature voor Programma Specialist sluit precies aan op mijn achtergrond, kennis en interesses. Ik zie veel mensen in mijn praktijk met een eetstoornisverleden en ik heb het altijd al interessant gevonden om te onderzoeken hoe een eetstoornis ontstaat en wat bijdraagt aan de ontwikkeling van een eetstoornis en het herstel hiervan. Ook vind ik het belangrijk om een eetstoornis niet te zien als individueel probleem, maar als iets waar een heel systeem bij betrokken is. Bij Stichting Kiem kan ik me daar volop mee bezig houden en daar heb ik veel zin in.