Eetstoornissen tijdens de zomervakantie

 

De zomervakantie komt er weer aan. De meeste mensen kijken hier enorm naar uit, maar voor iemand met een eetstoornis is de zomervakantie niet altijd even makkelijk. De dagelijkse routine verandert, er is minder controle, en eetmomenten zijn anders. Dit kan voor onrust zorgen bij de persoon met de eetstoornis en in het gezin. Hoe ga je hier als naaste van iemand met een eetstoornis mee om tijdens de vakantie?   

Themabijeenkomst voor naasten van iemand met een eetstoornis   

In aanloop naar de zomervakantie organiseert Stichting Kiem een aantal themabijeenkomsten voor naasten van mensen met een eetstoornis. De bijeenkomsten vinden plaats op verschillende locaties in het land.  

Tijdens de themabijeenkomsten besteden we aandacht aan hoe je als naaste van iemand met een eetstoornis ervoor kan zorgen dat jullie samen een fijne zomervakantie hebben. Ervaringsdeskundige trainers en vrijwilligers geven uitleg over hoe een eetstoornis werkt. Zij geven praktische tips over hoe je hiermee om kunt gaan tijdens de vakantie. Zodat de zomervakantie wat meer ontspannen zou kunnen verlopen.

De themabijeenkomsten hebben plaatsgevonden op de volgende locaties: