Hey, het is oké: Een eetstoornis bespreekbaar maken
Bijna één op de twee Nederlanders krijgt ooit te maken met psychische problemen. Toch wordt er weinig gepraat over psychische problemen. Maar als we er niet met elkaar over praten, hoe weten we dan hoe het echt met iemand gaat? Of wat iemand nodig heeft? Op de pagina ‘Hey, het is oké‘ van de Rijksoverheid delen mensen met een psychische aandoening hun verhaal en lees je feiten en fabels over psychische klachten en tips om er op een fijne manier over te praten.
Wanneer iemand een eetstoornis heeft is het belangrijk dit te delen met de omgeving. Vertellen dat je een probleem hebt eten, of dat het niet zo goed met je gaat, kan spannend zijn. Misschien ben je bang dat je anderen opzadelt met jouw probleem. Of dat ze je toch niet kunnen helpen. Dat hoeft helemaal niet. Je familie of vrienden vinden het juist fijn als je open bent. Dan begrijpen ze je beter. Hoe eerder je erbij bent, hoe beter je geholpen kunt worden. En hoe eerder je geholpen wordt, hoe sneller je kunt herstellen.
Lees hier tips over hoe je jouw omgeving kan vertellen over problemen met eten
Op ‘Hey, het is oké’ delen zussen Shannon en Laura hoe de eetstoornis waar Shannon toen der tijd mee worstelde, hun relatie in de weg stond. Pas toen Shannon en Laura naar elkaar durfde uit te spreken hoe ze zich voelde en hun problemen bespreekbaar maakte, kwam hier een positieve verandering in.
Ben jij benieuwd naar het verhaal van Shannon en Laura op ‘Hey, het is oké’? Je leest het hier