MIND doet onderzoek naar blijvende negatieve psychische gevolgen door de coronacrisis

Tijdens de coronacrisis zijn er meer mensen bijgekomen die kampen met psychische problemen, waaronder eetstoornissen. Eerder dit jaar publiceerde de NOS een artikel over de toename van jongere kinderen die een eetstoornis hebben ontwikkeld tijdens de pandemie. De coronacrisis is niet voorbij en het is nu al duidelijk dat het virus en de maatregelen blijvende gevolgen veroorzaken bij een grote groep mensen die worstelen met psychische problemen.

Vanuit MIND is onderzoek gedaan onder het ggz-panel van MIND, en het blijkt dat de helft van de mensen blijvende negatieve psychische gevolgen aan de coronacrisis overhoudt. Op basis van eerdere onderzoeken verwacht MIND dat het toenemend aantal besmettingen en de recent ingevoerde maatregelen opnieuw zullen leiden tot meer angst, depressie en stress. Ook eenzaamheid en gemis aan sociale contacten zullen zwaar gaan wegen.

Op basis van de uitkomsten van het onderzoek roept MIND het kabinet op om sociale ontmoeting te behouden en hiermee bij het nemen van maatregelen, rekening te houden. Aan zorgverleners doet MIND de oproep om met een brede blik zorg te verlenen en aandacht te schenken aan de psychische en sociale gevolgen van de corona-crisis voor mensen op de lange termijn.

Lees hier het hele artikel en bekijk de uitkomsten uit het onderzoek van MIND

 

 

Lees ook

Lees ook