Tips voor ouders en naasten
Je kind heeft een eetstoornis of je kent iemand met een eetstoornis. Je hebt alleen geen idee wat je moet doen. Een eetstoornis is een ernstige ziekte die niet vanzelf overgaat. Je moet zo snel mogelijk professionele hulp zoeken via je huisarts of een kinderarts. Vaak is de professionele hulp niet gelijk beschikbaar en kan de (thuis)situatie erger worden.
Een eetstoornis is een enorme uitdaging. Wanneer iemand (in het gezin) een eetstoornis heeft kan dit zorgen voor moeilijke situaties rondom eetmomenten. Misschien hoor je dat je er niks van begrijpt en dat jij het erger maakt. Of dat er helemaal geen probleem is. Hoe kun je toch helpen? Wat kan je als ouder of als naaste het beste doen om iemand helpen te herstellen.
Stichting Kiem heeft in samenwerking met ervaringsdeskundigen, ouders en behandelaren tips opgesteld. Die delen we hier graag met je. Let op, elke situatie en elk persoon is anders dus misschien past het niet allemaal. We hopen dat er tips of tools tussen zitten waar jij wat aan hebt.
De meeste van deze tips zijn geschreven vanuit het perspectief van de ouders en kind. Er zijn hier ook tips gegeven door andere naasten, zoals partners.
Hieronder vind je een aantal artikelen waar belangrijke tips instaan voor ouders en naasten.