Vind de juiste behandeling

Er zijn veel verschillende eetstoornissen. Wat voor eetstoornis je ook hebt, het is belangrijk dat deze goed wordt behandeld. Met de juiste behandeling leer je beter met je eetstoornis om te gaan – en haar uiteindelijk te overwinnen. 

Voor elk type eetstoornis is er wel een behandeling die past. Het doel van de behandeling is dat jij je lichamelijk en geestelijk beter voelt, gezonder gaat eten en leert om met lastige gedachten en gevoelens om te gaan. 

 

Soorten behandeling

Een behandeling bestaat vaak uit een combinatie van psychische hulp en lichamelijke zorg. De psychische hulp kan uit verschillende therapieën bestaan, zoals cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie of psychomotorische therapie.

Lees hier meer over de soorten behandeling.

 

Vormen van behandeling

Waar volg je jouw behandeling? Thuis, of in een kliniek? Dat hangt af van jouw situatie. Psychische zorg is altijd maatwerk. Er zijn drie vormen van behandeling: ambulante, klinische en een deeltijdbehandeling.

Lees hier meer over de vormen van behandeling.

 

Soorten zorgverleners

Vaak kom je eerst bij je huisarts terecht. Hij of zij verwijst je door. Naar een instelling van de GGZ bijvoorbeeld, een diëtist of een psycholoog. Je huisarts houdt rekening met jouw wensen en de ernst van je eetstoornis. Er zijn ontzettend veel zorgverleners die je kunnen en willen helpen. In de Helpfinder vind je een overzicht van alle zorgverleners.

Lees hier meer over de soorten zorgverleners.