Eetstoornissen op school

Werk jij in het onderwijs en heb je te maken met eetstoornissen? Op deze plek willen wij jou ondersteunen als er sprake is van een leerling met een eetstoornis. Of als je een vermoeden hebt bij een leerling.

Vroegsignalering

Hoe herken je een eetstoornis en op signalen moet je letten? Welke leerlingen zijn vatbaarder dan anderen? Dit soort vragen beantwoorden wij in het artikel over vroegsignalering.

Stappenplan bij vermoedens

Wat moet je doen bij vermoedens en hoe voer je het gesprek? Wat zeg je wel of juist niet? We geven je hier tips om dit gesprek te kunnen voeren. We bespreken ook wat vervolgstappen kunnen zijn.

Leerling met een eetstoornis

Heeft jouw school een leerling met een eetstoornis en wil je meer weten over wat jullie rol is? Hoe je een leerling zo goed mogelijk ondersteunen? Lees dan hier verder.

Voorlichtingen op school

Stichting Kiem komt op school langs met een persoonlijke workshop voor leerlingen in de leeftijd van 13 tot 20 jaar. Deze workshop wordt gegeven door ervaringsdeskundigen.

Lees hier alles over deze voorlichting.

Deskundigheidsbevordering voor professionals

Stichting Kiem organiseert trainingen voor onderwijsprofessionals. In deze trainingen besteden we aandacht aan het vroegtijdig signaleren van eetstoornis. We geven ook handvatten voor het bespreekbaar maken van een eetstoornis. Lees hier meer.

Hulp en persoonlijk advies

Heb jij persoonlijk advies nodig over je leerling? Stichting Kiem biedt een bellijn voor onderwijsprofessionals aan. We denken graag met je mee!

In de agenda vind je alle beschikbare momenten.