Trainingen

Stichting Kiem geeft trainingen voor professionals over het signaleren, bespreekbaar maken en begeleiden bij een eetstoornis.  

Wij bieden verschillende trainingen aan, specifiek gericht op diverse professionals die te maken hebben met eetstoornissen. Werk je als huisarts, docent, praktijkondersteuner, diëtist, als coach of in een instelling voor begeleid wonen? En wil je handvatten om nog beter het gesprek met jouw doelgroep te kunnen voeren over (vermoedens van) een eetstoornis? 

Onze trainingen worden in-company verzorgd. Vraag een offerte aan via info@stichtingkiem.nl. 

Welke trainingen zijn er voor professionals?

Training voor huisartsen – Eetstoornis herkennen, bespreekbaar maken en doorverwijzen 

In deze training wordt de nadruk gelegd op vroegsignaleren, het bespreekbaar maken van een eetstoornis en doorverwijzen naar passende hulp en ondersteuning. De training wordt gegeven door ervaringsdeskundige professionals en is afgestemd op de huisartsenpraktijk. Een training bestaat uit  kennisoverdracht, anamnese, triage en doorverwijzing en het oefenen van gesprekstechnieken op een trainingsacteur. Tot slot is er ruimte voor het inbrengen van eigen casuïstiek. 

Deze training duurt een dagdeel. Vraag een offerte aan voor een in-company training via info@stichtingkiem.nl. 


Training
voor
diëtisten – Eetstoornis herkennen, bespreekbaar maken en doorverwijzen 

In deze training wordt de nadruk gelegd op vroegsignaleren, het bespreekbaar maken van een eetstoornis, do’s & don’ts bij een eetstoornis, het ondersteunen van naasten en doorverwijzen naar passende hulp en ondersteuning. De training wordt gegeven door ervaringsdeskundige professionals en is afgestemd op de diëtistenpraktijk. Een training bestaat uit kennisoverdracht, doorverwijzing en het oefenen van gesprekstechnieken op een trainingsacteur. Tot slot is er ruimte voor het inbrengen van eigen casuïstiek. 

Deze training duurt een dagdeel. Vraag een offerte aan voor een in-company training via info@stichtingkiem.nl.


Training voor
GGD – JGZ professionals (jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en doktersassistenten) – Eetstoornis herkennen, bespreekbaar maken en doorverwijzen 

In deze training wordt de nadruk gelegd op vroegsignaleren, het bespreekbaar maken van een eetstoornis en doorverwijzen naar passende hulp en ondersteuning. De training wordt gegeven door ervaringsdeskundige professionals en is afgestemd op de doelgroep van GGD – JGZ professionals. Een training bestaat uit kennisoverdracht, anamnese, doorverwijzing en het oefenen van gesprekstechnieken op een trainingsacteur. Tot slot is er ruimte voor het inbrengen van eigen casuïstiek. 

Deze training duurt een dagdeel. Vraag een offerte aan voor een in-company training via info@stichtingkiem.nl. 


Training voor
zorgprofessionals (bijv. praktijkondersteuners, coaches, jeugdzorg medewerkers en anderen) – Eetstoornis herkennen, bespreekbaar maken en doorverwijzen 

In deze training wordt de nadruk gelegd op  vroegsignaleren, het bespreekbaar maken van een eetstoornis en doorverwijzen naar passende hulp en ondersteuning. De training wordt gegeven door ervaringsdeskundige professionals en kan in overleg afgestemd worden op uw specifieke doelgroep. Een training bestaat uit kennisoverdracht, doorverwijzing en het oefenen van gesprekstechnieken op een trainingsacteur. Tot slot is er ruimte voor het inbrengen van eigen casuïstiek. 

Deze training duurt een dagdeel. Vraag een offerte aan voor een in-company training via info@stichtingkiem.nl. 


Training voor
onderwijsprofessionals (docenten, mentoren, coaches, zorg coördinatoren e.a.) – Eetstoornis herkennen, bespreekbaar maken en doorverwijzen 

In deze training wordt de nadruk gelegd op  vroegsignaleren, het bespreekbaar maken van een eetstoornis en doorverwijzen naar passende hulp en ondersteuning. De training wordt gegeven door ervaringsdeskundige professionals en is afgestemd op het werken met leerlingen en klassen. Een training bestaat uit kennisoverdracht, stappenplan bij vermoedens en het oefenen van gesprekstechnieken op een trainingsacteur. Tot slot is er ruimte voor het inbrengen van eigen casuïstiek. 

Deze training duurt een dagdeel. Vraag een offerte aan voor een in-company training via info@stichtingkiem.nl. 


Training – Eetstoornissen en Autismespectrumstoornis – dagdeel 

In deze training staat deze comorbiditeit centraal. Er wordt aandacht besteed aan het signaleren en het omgaan met patiënten met deze dubbele diagnose. De training wordt gegeven door ervaringsdeskundige professionals en is afgestemd op het werken met mensen met autisme. Een training bestaat uit kennisoverdracht, aandacht voor omgang ASS-ES, sensorische overprikkeling en lichamelijke gevolgen en do’s & don’ts aan tafel. Tot slot is er ruimte voor het inbrengen van eigen casuïstiek.

Deze training duurt een dagdeel. Vraag een offerte aan voor een in-company training via info@stichtingkiem.nl.

 

* Training – Eetstoornissen en Autismespectrumstoornis – hele dag of 2 dagdelen

In deze training staat deze comorbiditeit centraal. Er wordt aandacht besteed aan het signaleren en het omgaan met patiënten met deze dubbele diagnose. De training wordt gegeven door ervaringsdeskundige professionals en is afgestemd op het werken met mensen met autisme. Deze training bestaat (net zoals de dagdeel training) uit kennisoverdracht, aandacht voor omgang ASS-ES, sensorische overprikkeling en lichamelijke gevolgen en do’s & don’ts aan tafel. Er is in deze training extra aandacht voor het werken met de Swedish Eating Assessment for Autism spectrum disorders (SWEAA). Een zelfrapportage lijst voor mensen met ASS. Daarnaast worden gesprekstechnieken geoefend. Tot slot is er ruimte voor het inbrengen van eigen casuïstiek.

Deze training duurt een 2 dagdelen of een hele dag. Vraag een offerte aan voor een in-company training via info@stichtingkiem.nl.