Is het een eetstoornis?

Is iemand in jouw omgeving erg gefocust op voeding, bewegen en/of gewicht? En hangt er spanning rondom eten? Dan is er een kans dat er sprake is van een eetstoornis. Een eetstoornis gaat niet vanzelf over en kan steeds sterker worden. Het is daarom belangrijk dat het probleem bespreekbaar wordt gemaakt. Zo kan er passende hulp gezocht worden. Misschien twijfel je wel of het om een eetstoornis gaat. Of vind je het lastig om dit bespreekbaar te maken. Daar gaan wij je bij helpen. 

Twijfel je? Doe de test

Wanneer je merkt dat iemand in jouw omgeving erg gefocust is op wel/niet eten, bewegen en gewicht dan kan er sprake zijn van een eetstoornis. Natuurlijk kunnen er ook andere redenen zijn. Wil jij erachter komen of er een verhoogde kans is dat het om een eetstoornis gaat? 

 

Wat te doen bij vermoedens?

Weet je bijna zeker dat jouw geliefde een eetstoornis heeft? En vraag je je af hoe en wanneer je dit het beste kunt bespreken? We geven je hier tips hoe je het gesprek zou kunnen voeren.

Lees hier alle tips 

Eerste hulp bij eetstoornissen

Op deze pagina vind je alle informatie over wat je moet doen als je geliefde een eetstoornis heeft en welke rol jij daarin hebt.

 

 

Ervaringen van anderen

Wanneer je vermoedt dat iemand in jouw omgeving een eetstoornis heeft, kan het fijn zijn om ervaringen van anderen te horen. Hoe hebben andere ouders dit ervaren en aangepakt? En wat als je beste vriend(in) een eetstoornis heeft? Is het echt mogelijk om van een eetstoornis te herstellen? Ervaringsverhalen van mensen die hetzelfde hebben meegemaakt kunnen helpend en motiverend zijn. Omdat geen één eetstoornis hetzelfde is, kan je je in sommige verhalen misschien beter vinden dan in andere.

Ben jij benieuwd naar andere ervaringen van naasten?

Bestel de handleiding voor meer informatie

Handleiding voor ouders

Wat als mijn kind een eetstoornis heeft?

Ontvang per email Bekijk direct