Na de behandeling

Wanneer een behandeling voorbij is wordt er op verschillende manieren nazorg geboden. Een eetstoornis kan hardnekkig zijn. Op het moment dat een behandeling stopt is volledig herstel misschien nog niet aan de orde. Ook als je wel hersteld bent, is het belangrijk om te weten wat je moet doen als je terugvalt. Of als je merkt dat het niet zo goed gaat.

Terugvalpreventie 

Aan het eind van een behandeling wordt er meestal een terugvalpreventieplan gemaakt. Dit plan wordt door de cliënt en de behandelaar in gemaakt. In het plan staat hoe jij een terugval kan herkennen en wat je moet doen. Vaak wordt dit plan ook met ouders of naasten gedeeld. Het maken van een terugvalpreventieplan is namelijk niet alleen handig voor jezelf, maar ook voor naasten. Jullie hebben dit al een keer meegemaakt en de signalen zijn nu bij jou en je omgeving bekend. Misschien merk je het zelf niet meteen ziet wanneer terugval valt, maar herkennen jouw ouders of vrienden dit wel.

Wil je hier meer over weten  en welke fases hierbij horen?

Lees hier alles over het terugvalpreventieplan

 

Ervaringen van anderen 

Een eetstoornis kan soms voelen alsof het oneindig doorgaat, maar herstel is zeker mogelijk. Lees hier verhalen en blogs van anderen die zijn hersteld en hoe ze nu weer genieten van het leven zonder eetstoornis. 

Misschien herken je jezelf wel een in een van de verhalen?