Nieuwe handleiding voor coaches en trainers

Vrijheid, sporten, lekker naar buiten, we zijn blij dat het allemaal kan. Maar wat nou als de sport die je beoefend te veel van je vraagt en voeding, bewegen en je lichaam een obsessie wordt? Als trainer of coach van sporters heb je te maken met jonge, ambitieuze mensen die uitdagende doelen willen behalen en daarvoor bereid zijn alles te geven. De gedrevenheid, het perfectionisme en de oneindige drang naar verbetering maken dat ze al veel hebben bereikt. Er wordt keihard gewerkt maar… ze zijn er nog niet. Het kan beter. Het moet beter. Als coach ervaar je dezelfde ambities en gedrevenheid. Je wilt het net zo graag én je voelt je verantwoordelijk.

Voeding speelt bij het behalen van die doelen een belangrijke rol. Voeding heeft invloed op energie, de stemming, het gewicht en nog veel meer. De sporter krijgt te maken met het aanpassen van de voeding. Maar bij het optimaliseren van de voeding kan de sporter zich verliezen in het obsessief aanpassen van de voeding. Dan ligt een eetstoornis op de loer. Hoe voorkom je dit als coach? Wat doe je bij vermoedens? Ben je bewust van jouw manier van wegen en meten? Welke invloed heeft jouw woordkeus? Een eetstoornis… is dat nu echt zo erg? Ja.

Handleiding voor coaches en trainers

Handleiding voor coaches en trainers

Ontvang per email Bekijk direct

(W)eetwatjedoet 

Deze handleiding, geschreven door Karin de Bruin, Patricia Bos en Charlotte Sederel, is voor elke coach, trainer of docent die meer wil weten over eetproblematiek in de sport of dans. Dit komt namelijk veel voor. Meer dan je misschien denkt. De handleiding is bedoeld om tools aan te reiken waarmee je eetstoornissen eerder kunt signaleren en waarmee je jouw sporter kunt helpen als je een probleem vermoedt. Wanneer jij als coach je pupillen écht ziet, en je bewust bent van waar je de focus op legt in je coaching, van je eigen gedragingen en de dingen die je zegt, kun je een grote positieve invloed hebben. Op deze manier kun je jouw sporters nog beter begeleiden én eetstoornissen helpen voorkomen en genezen. Dat is professioneel coachen!

De handleiding is tot stand gekomen met (W)eetwatjedoet.nl die een bijdrage leveren om eetproblemen in de sportwereld te voorkómen of vroegtijdig te signaleren.