Coördinator communicatie en public affairs (32-40 uur per week, Utrecht)

Als ervaren public affairs en communicatieprofessional wil jij je inzetten voor een missie die bijdraagt aan de gezondheid en het welzijn van een kwetsbare doelgroep. Met jouw expertise in public affairs i.c.m. overtuigingskracht en volhardendheid, lukt het jou om onderwerpen op de agenda te krijgen en allianties te smeden. Jij zorgt daarbij voor een heldere communicatiestrategie en aanpak ter versterking van de positionering van stichting Kiem.

Over Stichting Kiem

Stichting Kiem luidt de noodklok en staat op om de impact van eetstoornissen te minimaliseren. Dat doet zij door te werken aan preventie, vroegsignalering en het organiseren van steun voor mensen met een eetstoornis en hun naasten. Zodat (jonge) mensen die kampen met een eetstoornis weer kunnen groeien, bloeien en ‘ontkiemen’. Met als resultaat dat zij en hun naasten weer vooruit kunnen.

Stichting Kiem is een onafhankelijke stichting met ANBI-status en is opgericht in 2020. De missie van Stichting Kiem is om eetstoornissen op een deskundige, effectieve en liefdevolle manier aan te pakken. Zij zorgt ervoor dat deze problematiek op de kaart wordt gezet. Door patiënten en naasten een helpende hand te bieden. En door bij te dragen aan een structurele verbetering van het zorgsysteem.

De kern van de strategie is het verbinden van relevante partijen, nationaal en internationaal. Stichting Kiem zet in op bestaande en nieuwe instrumenten ter voorkoming van eetstoornissen. Op optimale ondersteuning van mensen met een eetstoornis en hun naasten. En op lobbyen voor (politieke aandacht) en voldoende financiële middelen om die missie te bereiken.

Voor de concrete invulling en uitvoering van deze missie is stichting Kiem op zoek naar een coördinator communicatie en public affairs.

Functieomschrijving

Jouw verantwoordelijkheid als coördinator communicatie en public affairs is tweeledig:

 1. Het ontwikkelen en coördineren van communicatie gericht op het agenderen van de problematiek van eetstoornissen en de positionering van stichting Kiem;
 2. Beleidsbeïnvloeding en lobby gericht op het generen van (politieke) aandacht en financiële middelen met als uiteindelijk doel het voorkomen en verminderen van de impact van eetstoornissen.

Je zet in op het strategisch-inhoudelijk communiceren over de problematiek, doelgroepen en doelen van stichting Kiem. In de lobby zet je, in samenwerking met partnerorganisaties, in op de preventie, vroegsignalering en steun voor patiënten en naasten. Het zwaartepunt in deze functie ligt daarmee dan ook op public affairs.

Specifieke verantwoordelijkheden

 • Ontwikkelen en implementeren van een strategisch communicatie- en public affairs beleid;
 • (Door)ontwikkelen van een sterk netwerk van partnerorganisaties en relevante partijen op politiek-bestuurlijk niveau in de zorg, het onderwijs en het sociaal domein.
 • Het bewaken van de kwaliteit van communicatie en media-uitingen, waaronder campagnes;

Plaats in de organisatie

Als coördinator communicatie en public affairs maak je onderdeel uit van het kernteam van stichting Kiem en draag je bij aan het bereiken van de missie en doelstellingen van de stichting. Je rapporteert aan de directie. Je werkt samen met een dataspecialist. Deze is verantwoordelijk voor het opzetten en onderhouden van een database die inzicht geeft in de omvang, ernst en impact van eetstoornissen

Wie ben jij?

De functie van coördinator communicatie en public affairs is nieuw binnen stichting Kiem. Dat betekent dat zij op zoek zijn naar een ervaren communicatieprofessional die in staat is een communicatiestrategie en aanpak te ontwikkelen en tegelijkertijd hands-on is. Je bent eindverantwoordelijk voor communicatie, maar dat wil niet zeggen dat je alles zelf hoeft te doen. Jij bent dan ook een meewerkend voorman/voorvrouw met strategische denkkracht, overtuigingskracht en die verbindend is. Je weet de weg te vinden in een complexe sector en materie. Daarin sla je bruggen en bouw je relaties en netwerken op. Jij bent iemand die niet alleen zelfstandig werkt, maar ook gericht is op samenwerken. Je hebt oog voor het grotere doel en je wilt dat met elkáár bereiken. Met jouw zakelijke en ondernemende aanpak, drive en enthousiasme ben jij in staat de missie van stichting Kiem verder te brengen!

Functie-eisen:

 • Academisch werk- en denkniveau en minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van (strategische)communicatie en public affairs;
 • Kennis van en ervaring met formele en informele processen in bestuurlijk-politiek Nederland;
 • Gericht op samenwerking, met sensitiviteit voor belangen van andere stakeholders;
 • Sterke communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Strategisch, resultaatgericht, hands-on en met een analytisch en kritisch denkvermogen;
 • Betrouwbaar en transparant;
 • Affiniteit met het onderwerp en de doelgroepen is een pré.

Wat biedt Stichting Kiem

Een uitdagende functie in een inspirerende omgeving! De organisatie is volop in ontwikkeling en beweging. Stichting Kiem kenmerkt zich door een prettige, informele werksfeer. Het kernteam bestaat uit enthousiaste en betrokken collega’s die werken vanuit een kantoor in het centrum van Utrecht. Stichting Kiem biedt een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband. Het betreft een betaalde functie voor 32-40 uur per week.

Informatie en procedure

De werving en selectieprocedure voor deze vacature is door stichting Kiem uitbesteed aan OnlyHuman. Michelle Bossers-Doeve is de verantwoordelijke consultant en zij is bereikbaar op nummer 06-333 125 44 of via michelle.bossers@onlyhuman.nl.

Wil je reageren? Solliciteer dan direct, danwel uiterlijk vóór 7 mei a.s. via de website van OnlyHuman. Je sollicitatie wordt direct in behandeling genomen. Indien wij voor het bereiken van de reactietermijn voldoende passende sollicitaties hebben ontvangen, sluiten wij de vacature.

Heb je nog vragen? Schroom dan niet en neem contact op met Michelle voor meer informatie.