Hoe kan ik iemand steunen?

Wanneer iemand in jouw omgeving een eetstoornis heeft wil je diegene steunen. Dit kan best lastig zijn. Soms lijkt het alsof alles wat je zegt verkeerd is. Een eetstoornis is een enorme uitdaging. Misschien krijg je regelmatig te horen dat je er niks van snapt. Of juist dat er helemaal geen probleem is. Je weet niet meer wat je nog kunt doen. Tegelijkertijd ben je bang om het erger te maken. Hoe kun je toch iemand helpen? Wij geven tips over hoe je steun kan geven aan iemand met een eetstoornis. 

 

Tips voor naasten

Je kent iemand met een eetstoornis en wilt degene helpen. Je doet je uiterste best, maar zonder resultaat. Alles wat je probeert lijkt het alleen erger te maken. Het is logisch dat je je machteloos en gefrustreerd voelt. Het is belangrijk om te onthouden dat het niet aan jou ligt. Een eetstoornis is een hardnekkige ziekte die niet vanzelf overgaat. Het is van belang om zo snel mogelijk professionele hulp te zoeken. Professionele hulp kan soms even op zich laten wachten. Hoe kan je in de tussentijd ervoor voor diegene zijn? En wat kun je beter niet zeggen? Wij hebben alle tips op een rijtje gezet.

Lees hier de tips voor naasten

 

 

 

De eetstoornis begrijpen

Als iemand in jouw omgeving een eetstoornis heeft vraag je je wel eens af hoe dit nou kan. Degene hield misschien altijd erg van lekker eten en was nooit bezig met zijn/haar gewicht. Hoe kan het dan dat er een eetstoornis is ontwikkeld? Als je zelf geen eetstoornis hebt gehad, kan het lastig zijn om te begrijpen. Waarom gaat het ineens zo slecht met iemand; je kan het gevoel hebben dat het door jou komt? Of snap je niet waarom iemand niet gewoon gaat eten.
Het is belangrijk om je te realiseren dat een eetstoornis niet over eten gaat. Er zit vaak veel meer achter de eetstoornis dan eten en gewicht.

Wil jij leren begrijpen hoe het kan dat iemand een eetstoornis krijgt?

 

Ervaringen van anderen

Je weet nu dat iemand in jouw omgeving een eetstoornis heeft. Alleen weet je niet wat je kan doen om te helpen. Dit is helemaal niet gek, veel ouders en naasten gingen hier doorheen. De ervaringen van anderen die hetzelfde hebben meegemaakt, kunnen je helpen en motiveren. Elke eetstoornis ziet er anders uit .
Iedereen heeft weer een ander verhaal. Op onze website staat vast een ervaringsverhaal waar je je in herkent.

Ben jij benieuwd naar ervaringsverhalen?

Bekijk de pagina met ervaringen van anderen