Hulp

Nadat je jouw probleem bespreekbaar hebt gemaakt met iemand uit je omgeving is het tijd voor de volgende stap. Hulp zoeken en vragen kan soms eng voelen. Misschien heb je het al langer uitgesteld of geeft de eetstoornis jou het gevoel dat je nog geen hulp nodig hebt. Het is belangrijk om nu door te zetten, ook al voelt dit eng. Maar wat is nou die volgende stap, en hoe zoek je professionele hulp? Soms kan een wachtlijst bijvoorbeeld best wel lang zijn, wat voor alternatieve hulp is er in zo’n geval? Om deze zoektocht gemakkelijker te maken vertellen wij jou hoe de vervolgstappen naar hulp eruit zien en wat er bij elke stap komt kijken. Ook kan je via de helpfinder zien welke hulp er is in jouw regio.

 

Vind hulp in jouw regio

Er is in Nederland een groot aanbod voor hulp bij eetstoornissen. Het kan daarom juist best wel lastig zijn om een behandelaar te vinden die bij jou en jouw probleem past. In onze helpfinder kan je makkelijk zien welke organisaties en behandelaren in jouw regio hulp bieden voor jouw probleem. 

Zoek hier naar hulp in jouw regio

Zorgpad

Wanneer je er net achter bent dat je een eetstoornis hebt, kan dit best wel overweldigend zijn. Er gaan waarschijnlijk tientallen vragen door je hoofd. Wat gaat er nu allemaal gebeuren? En wat voor soorten hulp zijn er? Wat nou als er geen plek is? Dat je met deze vragen rondloopt is heel normaal, je bent hierin zeker niet alleen! Om duidelijk te krijgen welke fases er zijn hebben wij het zorgpad ontwikkeld. In het zorgpad staan alle fases vanaf het begin van jouw herstel tot de nazorg beschreven. Bij iedere fase staat aangegeven wat je hier kan verwachten en waar je rekening mee moet houden.

Bekijk hier het zorgpad 

 

Wachten op hulp

Wachtlijsten voor behandelingen kunnen soms erg lang zijn. Om ervoor te zorgen dat jij niet verder achteruit gaat en alvast stappen kan zetten kun je verschillende dingen doen.  Als eten lastig is en je hebt daar hulp bij nodig kan je terecht bij een diëtist. ingezet worden. Of misschien heb je juist heel veel behoefte om met lotgenoten te spreken. Hier zijn inloophuizen een goede oplossing voor.. Ook Stichting Kiem wil jou helpen om deze tijd door te komen.

Ben jij benieuwd welke mogelijkheden er nog meer zijn om deze periode te overbruggen?

 

Ervaringsdeskundige steun

Stichting Kiem werkt met ervaringsdeskundige. Een ervaringsdeskundige bij Stichting Kiem is iemand die hersteld is van een eetstoornis en met die ervaring anderen wilt helpen. Het kan heel fijn zijn om met iemand te praten die ook een eetstoornis heeft gehad. Elke eetstoornis is anders maar toch is er veel doorzettingsvermogen en kracht nodig om hiervan te herstellen. Een ervaringsdeskundige kan helpen waar dit nodig is. Misschien vind je het lastig om je dag in te vullen omdat je zoveel met eten bezig bent of wil je alvast doelen opstellen. Soms is het zo dat iemand gewoon een luisterend oor wil of bijvoorbeeld via beeldbellen een eetmoment wilt doen.

Ben jij geïnteresseerd in de ervaringsdeskundige steun die wij bieden?